2023 DGS Konuları Ve Soru Dağılımı
2023 DGS sınavına ilişkin konu dağılımları belli olurken 2023 DGS sınavının tarihi ile ilgili olarak henüz bir duyuru yapılmadı. ÖSYM tarafından her yıl 1 defa yapılan DGS sınavında 2023 yılı için konular ve soru dağılımları belli oldu. 2 yıllık bölüm mezunları 4 yıllık bölüme geçiş yapabilmek için sınav tarihini büyük bir heyecanla bekliyor. 2023 DGS konuları sayısal ve sözel olarak iki bölümden oluşmakta. 2 yıllık eğitimini başarı ile tamamladıktan sonra 4 yıllık lisans programına geçmek isteyen öğrenciler DGS sınavından başarılı puan almalıdır. DGS soru dağılımı ise Türkçe, matematik ve geometri olarak gruplandırılmaktadır.
2023 DGS Sınav Süresi
2023 DGS sınav süresi 135 dakika sürecek. Sınava katılım sağlamak isteyen tüm adayların sınav saatinden önce sınav yerinde olması oldukça önemlidir. DGS sınavı Türkçe, Matematik ve Geometri derslerinden oluşmakta ve 50 adet sayısal, 50 adet sözel olmak üzere toplam 100 sorudan oluşmaktadır. 2023 DGS sınavı matematik konuları arasında temel kavramlar, basamak kavramı, bölme ve bölünebilme kuralları, EBOB-EKOK, 1. Dereceden denklemler, rasyonel sayılar, üslü sayılar, köklü sayılar, çarpanlara ayırma, basit eşitsizlik, mutlak değer, orantı ve kümeler gibi konu dağılımları başta olmak üzere daha farklı konu içeriklerinden de sorular yer almaktadır. Sözel sınav konuları arasında ise sözcükte anlam, cümlede anlam, anlatım biçimleri ve sözel mantık konuları içeriklerinden sorular çıkmaktadır. Sınava katılım sağlamak isteyen adaylar sınav süresi, konu ve soru dağılımları ile ilgili tüm detaylara ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden erişim sağlayabilmektedir.
2023 DGS Sınav Tarihi Belli Oldu Mu?
Yılda bir kez düzenlenmekte olan DGS sınavında 2023 DGS sınavı için henüz bir tarih belirtilmedi. 2023 DGS konularını ve soru dağılımlarını merak eden adaylar ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden tüm güncel paylaşımları takip edebilmekte. ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden 2023 DGS konuları ve soru dağılımları yayınlandı. Bu sayede adaylar sınava hazırlık aşamasında hangi konular üzerinde daha yoğun çalışması gerektiğini daha iyi bir şekilde gerçekleştirebilmektedir.