DGS Soru ve Cevapları Yayınlandı Mı?

Dikey geçiş sınavı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirerek hayaline bir adım daha yaklaşmak isteyen milyonlarca öğrenci sınav esnasında ter döktü. 9 Ağustos 2020 Pazar günü gerçekleştirilen DGS sınavı gerçekleştirilmişti. Hemen arkasından merak edilen konular arasında sınav soru ve cevap anahtarlarının ne zaman açıklanacağı oldu. Sınav soru ve cevap anahtarları açıklandı mı?

Dikey geçiş sınavına girerek bir adım daha ileri gitmeyi hedefleyen birçok öğrenci sınavda soruları çözerken ter döktü. Her soru bir adım daha ileri gitmeleri için bir anahtar olurken sınav sonrasında soru ve cevapları hakkında merak başladı. 9 ağustos 2020 Pazar günü gerçekleştirilen sınavın soru ve cevap anahtarı 10 Ağustos 2020 Pazartesi saat 11:00’dan itibaren ÖSYM tarafından erişime açıldı.

ÖSYM sayfasından TC kimlik numaranız ve sistem şifreniz ile soru ve cevap anahtarına erişebileceksiniz. Soru ve cevap anahtarları 10 gün sonra sistemden kaldırılacaktır. Bu süreç zarfında soruları ve cevapları aklınızda canlandırarak tahmini puan hesaplaması yapabilirsiniz.

DGS Sınav Sonuçları NE Zaman Açıklanacak?

DGS sınavının soru ve cevaplarının açıklanmasının ardından net puanlarını öğrenmek isteyenler merak içinde. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada Dikey Geçiş Sınavı sonuçları 9 Eylül 2020 Çarşamba günü yine ÖSYM sayfasından açıklanacak. Buradan TC kimlik numaranız ve sistem şifreniz ile net puanlarınıza erişiminiz sağlanacaktır. Sınav sonuçlarını bizimle takip edebilirsiniz.

Ön Kayıt Başvuru Formu Avantajlı online ön kayıt için formu doldurun,sizi arayalım.