DGS Tercih Sonuçları Açıklandı!

Son dakika haberi olarak ÖSYM tarafından DGS tercih sonuçlarının açıklandığı haberi duyuruldu. 2 yıllık üniversite eğitimini dört yıllığa tamamlamak isteyen öğrenciler sınavda ter dökmüştü. Sınav sonuçlarının açıklanması üzerine tercih yapma zamanı geldi. Tercihler yapıldı. ÖSYM tarafından tercih sonuçlarının açıklanması beklenirken bugün gelen haber kiminin yüzünü güldürürken kimini düşündürdü. Tercih sonuçları bugün açıklandı.

DGS Tercih Sonuçlarına Nereden Bakarım?

Dikey Geçiş Sınavına girip tercih yapan kişiler için sonuçlar nereden kontrol edilir sorusu akıllara geldi. Dikey Geçiş Sınavı tercih sonuçlarına bakmak için ÖSYM’nin resmi internet sayfasına girerek TC kimlik numaranız ve öğrenci şifreniz ile kendi profilinize ulaşın. Buradan tercih sonuçlarını kontrol etme fırsatına sahip olabilirsiniz(https://sonuc.osym.gov.tr). 14 Eylül 2021 saat 14.00 da açıklanan tercih sonuçları resmi internet sitesi üzerinde yayınlanacak.

Herhangi bir yükseköğretim programı kazanan öğrenciler ise ilgili üniversite tarafından 17-24 Eylül 2021 tarihinde kayıtlar gerçekleştirilecektir.

Merak edilen konular arasında DGS tercih sonuçlarının yerleştirmesi ÖSYM AİS ekranından nasıl gerçekleştirilecek?

DGS Kayıtları Ne Zaman Yapılacak?

Herhangi bir yükseköğretim programı kazanan öğrenciler kayıtları ilgili üniversiteler tarafından 17 Eylül – 24 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak.

Eğer E-Kayıt yaptırmak istiyorsanız, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından hazırlanan E-Devlet kapısından ‘’ Üniversite E-Kayıt ‘’ uygulaması sayesinde ( https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit) 17 Eylül – 24 Eylül 2021 tarihleri arasında en son 24 Eylül saat 23:59’a kadar gerçekleştirebilecek.

Ön Kayıt Başvuru Formu Avantajlı online ön kayıt için formu doldurun,sizi arayalım.