KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Sınav Giriş Belgeleri

ÖSYM, tarafından 20 Eylül 2020 tarihinde 2020-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) uygulaması yapılacak. ÖABT sınav giriş belgeleri, ÖSYM tarafından erişime açıldı. Adaylar sınav yerlerini ais.Osym.Gov.Tr adresi üstünden öğrenebilecek.

 

KPSS ÖABT Sınav Giriş Belgesi

 

ÖSYM, 20 Eylül tarihinde uygulaması yapılacak ÖABT'ye katılacak olan adayların, sınava girmeleri için gereken bina ve salonları atanma işlemlerinin tamamlandığını açıkladı.

 

Adaylar, sınava girecekleri yeri belirten ve gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM'nin https://ais.Osym.Gov.Tr internet adresinden alabilirler. Adaylar, sınav giriş belgesini 10 Eylül 2020 tarihinde saat 14.20’den itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

Sınava Giriş Belgesinde Yer Alan Temel Kurallar

Belgenin üstünde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileriyle adayın resmi bulunacaktır. Belge üstünde adayın resmi bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üstünde fotoğraf olmasına özen göstermelidirler. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli veya siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM'nin belirlemiş olduğu bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. Bulunmamalıdır. Adayların, sınav günü okulu bulmada problem yaşamamaları adına, sınava girecekleri binayı sınav gününden önce gidip görmeleri kendi  yararlarına  olacaktır. Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir.

 

Sınava Giriş Belgesi'ni yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Bina girişinde yaşanmaması adına sınava girecek olan adayların sınava gelirken yanlarında çanta gibi eşyaları getirmemeleri daha mantıklı olacaktır. Ayrıca sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri de önemlidir. Sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmaları sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından oldukça

önemlidir.

 

Ön Kayıt Başvuru Formu Avantajlı online ön kayıt için formu doldurun,sizi arayalım.