KPSS Puan Hesaplama 2021

Kamu personeli olarak görev almak isteyen milyonlarca aday KPSS sınavına hazırlanarak sınav tarihlerini ve sınav oturumlarını büyük bir heyecan ile beklemektedir. KPSS puan hesaplama 2021 yılında internet sitesi üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. İnternet sitesi üzerinden ÖSYM formülleri dikkate alınarak yapılmakta olan hesaplama ile adaylar sınav ortalamalarını ve sınav puanlarını kolay bir şekilde tahmin edebileceklerdir. Her yıl gerçekleştirilmekte olan KPSS sınavında puan hesaplaması en çok merak edilen ve en çok araştırılan konular arasında yer almaktadır. KPSS puan hesaplamalarında KPSS P1, KPSS P2 ve KPSS P3 puan türleri olmak üzere farklı hesaplama formülleri kullanılmaktadır.

KPSS Puan Hesaplama Tablosu

KPSS sınavına giren pek çok aday KPSS sonuçlarını büyük bir heyecan ve merakla beklemektedir. KPSS puan hesaplama tablosu ile KPSS lisans puanı kolay bir şekilde ÖSYM ile %100 uyumlu olarak hesaplanabilmektedir. ÖSYM tarafından soru ve cevapların açıklanmasının ardından netler ve puanlar site üzerinden hesaplanabilmektedir. KPSS puan hesaplama tablosu kullanılarak KPSS sınav sonucunda alınabilecek ortalama ve muhtemel puanlar yaklaşık olarak hesaplanmakta ve pek çok aday KPSS puan hesaplama tablosunu kullanarak tahmini ortalamasını gözlemlemektedir. Puan hesaplama tablosunda KPSS puanları hesaplanırken, ÖSYM tarafından her sınavdan sonra açıklanmakta olan KPSS sınavı sonuçlarında yer almakta olan sayısal bilgiler kullanılarak hesaplama yapılmaktadır.

2021 KPSS Sınav Sonuçları

Üç oturum şeklinde gerçekleşecek olan KPSS sınavında KPSS başvuru tarihleri ve KPSS başvuru detaylarının açıklanmasının ardından gözler sınav sonuçlarına çevrildi. KPSS 2021 sınav başvurularının 28 Mayıs 2021 tarihi ile 14 Haziran 2021 tarihleri arasında gerçekleşeceği belirtildi. 2021 yılı KPSS sınav sonuçlarının da ne zaman duyurulacağı adaylara açıklandı.16 Eylül 2021 tarihinde açıklanacak olan KPSS sınav sonuçları pek çok adayı merak içinde bırakıyor. Adaylar sınav sonuçlarını merakla beklerken bir yandan da internet sitesi üzerinde yer almakta olan puan hesaplama tablolarını kullanmakta olan pek çok aday KPSS sınav sonuçlarını tahmini olarak görüntüleyebilmektedir. İnternet üzerinden gerçekleştirilmekte olan KPSS puan hesaplama işlemleri ÖSYM ile %100 uyumlu olarak hesaplama yapmaktadır.

 

Ön Kayıt Başvuru Formu Avantajlı online ön kayıt için formu doldurun,sizi arayalım.