Tıbbi Mümessillik Kursu
İlaç mümessilliği olarak da bilinen tıbbi mümessillik kursumuz başarılı bir şekilde devam etmektedir. Kursumuza kayıt olup sertifikanızı aldıktan sonra firmada çalışmaya başlayabilir, firmanın bağlı olduğu doktor ve eczaneleri ilaçları tanıtabilirsiniz.
Tıbbi mümessillik sağlık alanında oldukça önemli bir meslektir. Teknolojinin her geçen gün gelişmesi ile birlikte ilaç üretimi ve ilaçların doğru bir şekilde belirli kişilere tanıtılması da fazlası ile önemlidir. Kursta verdiğimiz eğitim sayesinde ilaçları doktorlara başarılı bir şekilde anlatıp pazarlayabilir ve bu sayede de doktorların hastalarına yazdığı reçete de ürününüz yer alabilir. Ayrıca etken maddeleri sizden doğru bir şekilde öğrenen doktorlar, hastalarına doğru ve gerekli olan ilaçları da önerecektir.
Tıbbi mümessillik kursumuzun ana hedefleri şu şekildedir:
- Öncelikle temel sağlık bilgileri verip, alanında ilaç bilgisini iyi bir şekilde bilen anlatım yeteneği yüksek satış elemanları yetiştirmektir.
- Satış yöntemleri ve teknik bilgiler göstererek uygulamalı ve bireysel olarak çalışmalar yapılır.
- Ana hedefler çerçevesinde eğitim alan kişilerin öğrenmeleri periyodik olarak takip edilir ve eksik olan alanlar belirlenip tamamlanır.
- Sistem bütünü olarak düşünülerek gerekli yerlerde geçmiş konulara dönüş yapılır ve bu sayede bütün eğitim birbiri ile pekiştirilir.
- Eğitim sırasında öğretmen dışında da uzman kişiler sınıfa getirilir ve mesleği yapan kişiden püf noktalar dinlenir.
- Her öğrenci ayrı bir şekilde takip edilerek konulara ne kadar hakim olduğu belirlenir ve gerektiği zamanlarda kişiye ekstra bir çalışma programı çıkarılır.
Eğitim programımızın genel içeriği şu şekilde sıralanır:
- Tıbbi mümessillik
- İlaç sanayinin kuruluşu
- İlaç nolojisi
- Temel anatomi
- Genel farmakoloji
- Eczacılıkta kullanılan temel malzemeler
- Eczacılıkta kullanılan preparatlar
- İlaç terminolojisi
- Tıbbi etik
- Dünya ilaç sanayi
- Türk ilaç sektörünün dünya ilaç sektöründeki yeri
- Genel farmakoloji 2
- Zaman yönetimi
- İlacın evrimi
- Hekim ve eczacı ziyaretleri
- Beden dili
- İletişim teknikleri
- İlaç sektöründe satış teknikleri
- Genel farmakoloji 3
- Fizyo patoloji ve farmosotik teknoloji ile ilgili temel kavramlar
- GMP
- İlaçların sınıflandırılması
- İlaç etkileşimleri
- İlaçların uygulama yolları
Yukarıda belirtilenler dışında ilaçlar hakkında her seçenekleri ile ilgili bilgi verilerek ve son olarak da pratik uygulamalar yapılarak program başarılı bir şekilde tamamlanır.